Vappu ja Oskari
Yli-Perttulan säätiö
Vappu ja Oskari Yli-Perttulan säätiön säännöt
1. Nimi ja kotipaikka
Säätiön nimi on Vappu ja Oskari Yli-Perttulan Säätiö sr ja sen kotipaikka on Tornion kaupunki.
2. Tarkoitus
Säätiön tarkoituksena on tukea terveydenhoidon ja sairaanhoidon hyväksi tehtävää lääketieteellistä, terveydenhoidollista ja
sosiaalipoliittista tutkimus- ja hoitotyötä Tornion kaupungissa.
3. Toiminta
Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö voi tukea terveyden- ja sairaanhoidon palveluksessa työskentelevien henkilöiden tutkimustyötä, koulutusta, tarvittaessa hoitovälineiden hankkimista ja terveysvalistusta.
4. Pääoma
Säätiön peruspääoma on 84 094,96 euroa. Säätiön varat on sijoitettava turvallisesti ja tuottavasti. Säätiöllä on oikeus ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä kartuttaa omaisuuttaan muillakin säätiölain sallimilla tavoilla.
5. Hallitus
Säätiön asioita hoitaa ja sitä edustaa kolmeksi kalenterivuodeksi kerrallaan valittu hallitus, johon kuuluu vähintään kolme ja enintään viisi jäsentä. Säätiön ensimmäisen hallituksen jäsenet valitsee perustaja. Sen jälkeen säätiön hallitus valitsee hallituksen jäsenet, joista yhden tulisi säätiön perustajan tahdon mukaisesti olla Tornion kaupunginjohtaja tai hänen nimeämänsä henkilö. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kunkin vuoden ensimmäisessä kokouksessa.
6. Hallituksen kokous
Kutsu hallituksen kokoukseen toimitetaan todistettavalla tavalla kullekin jäsenelle vähintään viikkoa ennen kokousta. Muut tiedonannot hallituksen jäsenille toimitetaan samalla tavalla. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta. Hallitus on päätösvaltainen, kun saapuvilla on enemmän kuin puolet hallituksen jäsenistä. Päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä, mikäli säännöistä ei muuta johdu. Äänten mennessä tasan ratkaistaan vaali arvalla, mutta muissa asioissa tulee päätökseksi se, jota kokouksen puheenjohtaja on kannattanut. Hallituksen kokouksista on laadittava pöytäkirja, johon merkitään tehdyt päätökset ja tapahtuneet äänestykset. Pöytäkirjan allekirjoittavat kokouksen puheenjohtaja ja kaikki kokouksessa läsnäolleet hallituksen jäsenet.
7. Nimenkirjoitus
Säätiön nimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja yhdessä tai toinen heistä yhdessä jonkun hallituksen jäsenen kanssa.
8. Hallituksen jäsenten palkkio
Hallituksen jäsenille voidaan maksaa kohtuullinen kokouspalkkio, mikä on tasoltaan vastaavan kokoisten säätiöiden palkkiotason mukainen.
9. Hallituksen vuosikokous
Hallitus kokoontuu vuosikokoukseen kunkin vuoden tammi-helmikuussa. Vuosikokouksessa vahvistetaan hallituksen toimintakertomus ja tilinpäätös, päätetään talousarviosta kulumassa olevalle vuodelle, määrätään kokouspalkkion suuruus sekä valitaan yksi tilintarkastaja ja hänelle varamies. Tilintarkastajan tulee olla auktorisoitu tarkastaja, varamies voi olla tilintarkastusyhteisö.
10. Tilikausi ja tilintarkastus
Säätiön tilivuosi on kalenterivuosi. Tilinpäätös ja hallituksen toimintakertomus edellisen vuoden toiminnasta on annettava vuosikokouksen jälkeen tilintarkastajille, joiden on annettava tilintarkastuskertomuksensa maaliskuun kuluessa.
11. Ilmoitukset sääntörekisteriin
Säätiön on kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä toimitettava patentti- ja rekisterihallitukselle oikeaksi todistetut jäljennökset tuloslaskelmasta ja taseesta liitteineen, tase-erittelystä sekä tilintarkastuskertomuksesta ja toimintakertomuksesta. Hallituksen jäsenen ja nimenkirjoittajan vaihtumisesta on viivytyksettä tehtävä ilmoitus säätiörekisteriin.
12. Sääntöjen muuttaminen
Säätiön sääntöjä voidaan muuttaa, mikäli yli puolet hallituksen jäsenistä sitä kannattaa. Sääntöjen muuttamiselle on saatava patentti- ja rekisterihallituksen vahvistus. Säätiön lakkauttamisesta päätetään samassa järjestyksessä.
13. Säätiön lakkauttaminen
Jos säätiö lakkautetaan, käytetään säätiön varat säätiön hallituksen päättämällä tavalla säätiön tarkoitusta lähellä olevan toiminnan tukemiseen.
© Vappu ja Oskari Yli-Perttulan säätiö